Kanapé és lakberendezés

Kanapé és lakberendezés

Akciós kanapéinkait ide kattintva tekintheti meg!

A lakberendezés napjainkban egyre nagyobb teret nyer és szerencsére sokan rá is jöttek, hogy ez nem csak a dekoráció milyenségére vonatkozik, hanem bizony a praktikusságra is. Először is el kell dönteni, hogy milyen stílusban szeretnénk berendezni az adott nappalit, házat. Csupán csak ennek tudatában, ismeretében lehet elindulni, vásárolni, céltudatosan. Javasoljuk, hogy csak azt vegyen, amit előzőleg elképzelt, illetve ami illik az adott stílushoz. Nagyon sokan elkövetik azt a hibát, hogy elkezdik nagyon szépen az adott stílus alapján berendezni az adott helyiséget, aztán kanapé vásárlás során vásárolnak egy olyat, amely egyáltalán nem illik az addigi stílushoz. Ugyanakkor, nagyon sokan nem tudják, hogy adott stílushoz az ő általuk vásárolt darab nem illik a stílushoz. Ehhez szeretnénk némi tanácsot adni, illetve egy pici tájékoztatót pár stílussal kapcsolatban. Akár játszhatnánk olyat is, hogy mondd meg milyen stílusú a lakásod, mi pedig megmondjuk, milyen kanapéra van szükséged. Ez nem rajtunk múlik.

Bele is csapunk a közepébe. Adott például számunkra az eklektikus stílus. Nagyon tömören, velősen és a lényegét leírva, olyan stílusirányzat, amelynek az a jellegzetessége, hogy nincsen jellegzetessége. Érhetőbben, más stílusirányzatokból úgymond ellop bizonyos elemeket és lényegében ezeknek az összessége alakít ki egy egyedi összképet, egy egyedi stílusirányzatot. Ez tipikusan az a stílusirányzat, amelybe nagyon könnyű belebukni és nagyon sokan bele is buknak. Ez azért van, mivel eléggé nehéz úgy kiválogatni az elemeket a különböző stílusokból, hogy azok összességében passzoljanak egymáshoz és egy stílusos, szép összképet tudjanak kialakítani. Kanapé esetében lehet ide választani szövetet, minimál stílusút, illetve lehet törekedni arra, hogy viszonylag egyszerű legyen. Azt pedig utána fel lehet dobni párnákkal, kiegészítőként, hozzáillesztve ezeknek a színeit a lakás egyéb színeihez.

Egy másik népszerű stílirányzat, a minimál stílus. Egyre népszerűbb és bevalljuk meg is értjük, picit elfogultak vagyunk ezzel kapcsolatban. Nagyon sokan azonban sokszor összekeverik a modern stílussal, illetve úgy rendezik be a nappalit, hogy se nem modern, se nem minimál, de a végén még csak nem is mondható eklektikusnak. Ennek a stílusnak a lényege, hogy letisztult, egyszerű formákkal rendelkezzenek a bútorok és ne zsúfoljuk tele a helyiséget dekorációkkal, bútorokkal. Itt semmi sincs túlcsicsázva, sőt, csupán annyi színt és bútort enged meg, amennyire éppen szükség van. Az ilyen stílushoz javasolunk olyan kanapét, amelynek a huzata csupán egy színből tevődik és semmilyen minta nincsen rajta. Hanyagolni kell továbbá az olyan kanapékat, amelyek meglehetősen magasak, de a rikító színek választása sem javasolt. Továbbá az sem jó, ha a tér függvényében túl nagy kanapét választunk, hiszen a minimál stílus igazán csak nagy, tágas térben mutat jól.

Klasszikus stílus. A klasszikus stílusnak egyik leginkább jellemző tényezője a luxus, gazdagság. Lényegében olyan dekorációs elemekkel, bútorokkal kell ellátni, amelyek láttán mindenkinek leesik, hogy az méregdrága. Illik egyébként hozzá a roppant magas belmagasság és az iszonyú tágas tér is. Általában az ilyen stílusúak régi típusú bútorokkal rendelkeznek. A kanapé választás esetében oda kell figyelni arra, hogy robosztus és meglehetősen észrevehető legyen, kidolgozott szépen kidolgozott, markáns formákkal. Mondhatni, hogy minél nagyobb annál jobb, viszont oda kell figyelni, hogy a nappaliban még maradjon elég hely. Érdemesebb a meleg színek között válogatni, viszont nagyon ügyeljünk arra, hogy színárnyalatban passzoljon a bútorzathoz.

kanapeakcio.com