Egy átlagos szerdai nap volt

Egy átlagos szerdai nap volt, amikor rám üzent egy barátom, hogy este Budapesten játszik az egyik általunk nagyon kedvelt dj és lenne e kedvem megnézni. A munkában hosszú volt a nap és még utána is volt dolgom a városban, de mivel jött a hosszú hétvége, úgy döntöttem, elég a kifogásokból, ott a helyünk. A buli előtt nálam készülődtünk, zenét hallgattunk, boroztunk, egyre fokozódó jókedvvel hangolódtunk a bulira. Így történhetett, hogy egy óvatlan pillanatban a szűnni nem akaró nevetés és a kezemben tartott vörösbor kibillentett egyensúlyomból és a pohár tartalma a kanapén landolt.

A kanapét jó pár évvel ezelőtt vettem, mikor ebbe a lakásba költöztem. Mondhatom, hogy kiszolgált, de hozzám is nőtt ez idő alatt. Biztosra vettem, hogy a világos bútoron keletkezett vörös folt nem lesz teljesen eltüntethető. Mindezzel azonban aznap este már nem törődve,

hívtunk egy taxit és elindultunk.

Az este elég lassan indult be, eleinte csak páran lézengtek a tánctéren. Szerencsére mire a fő attrakció megérkezett, a parkett is megtelt emberekkel. Rég voltam táncolni, így jól esett ütemre mozdulni a remek zenére. Találkoztunk ismerősökkel is, akikkel jókat beszélgetve egyre kevésbé értettem, mi ez a lassan rám telepedő, egyre fokozódó rossz hangulat.

Másnap reggel megértettem.

 

Ébredés után a nappalim csúf képe fogadott, közepén a borral leöntött kedvenc kanapémmal. Fejfájás ide vagy oda, muszáj volt erőt vennem magamon és útra kelni venni egy újat. Abban biztos voltam, hogy a következő választásom sötétebb lesz, okulva a történtekből. Az is fontos volt számomra, hogy kihúzható legyen, mert alkalmanként alszanak rajta. Na és persze a tisztíthatóság is szemponttá vált. Miközben ezen morfondíroztam, belém hasított a gondolat, h nemzeti ünnep lévén, egyetlen bolt sincs nyitva. De tudjátok milyen érzés, amikor már elhatároztad, hogy megveszed. Szinte már rajta is ülsz gondolatban. Senki sem állíthat meg! Irány az internet! Így jutottam el a kanapeakcio.com oldalára, ahol megtaláltam álmaim kanapéját.

Sajnáltam az elődjét, tényleg megszerettem az évek alatt, na de ez, első látásra szerelem volt! Kihúzható, sötétbarna, könnyen tisztítható ülőfelülettel. Formára – mintha csak a lakásomba tervezték volna.  Még aznap megrendeltem.

 

A következő hétvégén a reggeli csodás napsütésre tréningruhában, az új kanapémon ébredtem. J